26 esportistes engeguen a l'octubre l'Esport-Estudi

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La prova pilot del programa Esport-Estudi, que inclou 26 esportistes de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà, començara a l'octubre. Un cop acabi el curs, es farà la valoració de com ha funcionat, amb la intenció de donar-hi més volada. Els esportistes guanyen dues hores d'entrenament setmanals al matí.

Els ministeris d'Esports i Educació han posat fil a l'agulla i aquest octubre engegaran una prova pilot del programa Esport-Estudi, una vella reivindicació de les federacions. En un primer moment s'hi beneficiaran 26 esportistes tecnificats de segona ensenyança, cinc judokes, cinc nedadors, 3 jugadors de bàsquet i 13 futbolistes. Tots ells estudiants del sistema educatiu andorrà. La idea, però, és que una vegada acabi el curs es faci una valoració de com ha anat i s'hi sumin progressivament la resta de sistemes per augmentar el nombre de beneficiaris. En la prova pilot els esportistes, que entrenen quatre o cinc dies a la tarda, guanyaran dues hores més al matí.

El secretari d'Estat d'Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, així ho ha explicat. "Tots els dimarts i tots els dijous aquests alumnes arribaran a les 09:30 hores al centre educatiu. Per tant, estem parlant d'una pèrdua de dues hores setmanals". A més, ha afegit que aquestes hores les recuperaran "en franja educativa o en la franja de les assignatures d'Educació Física que estan exempts els alumnes perquè ja quedaven aprovats d'aquesta competència".

Un comitè de seguiment analitzarà les evolucions dels integrants de l'esport estudi per detectar que no hi hagi una baixada del rendiment escolar. El secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes, afegeix que el seguiment dels casos serà individualitzat. "És important que els pares estiguin tranquils i hem de ser empàtics amb els pares perquè és un projecte que afecta directament els alumnes i hi haurà un seguiment de cada cas".

Es signarà un contracte entre l'esportista, la família i l'escola per comprometre's a complir un seguit de requisits i cada centre elaborarà un pla de treball individualitzat.

Informa: Sergi Cano

Imatges: Pere Besolí 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.