Adrià Lorente, la força d'un arquer amb ossos de vidre
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'Adrià té 15 anys i pateix osteogènesi imperfecta, una malaltia minoritària congènita, coneguda com la malaltia dels ossos de vidre. El tir amb arc li ha donat la possibilitat de fer esport sense risc de patir fractures i ja ha començat a competir a la lliga nacional de sala.
L'osteogènesi imperfecta que pateix des del naixement fa que els ossos de l'Adrià Lorente siguin molt vulnerables a patir fractures i li ha fet passar llargues temporades hospitalitzat o en cadira de rodes. "Ha sigut dur, perquè no són fractures de dits o altres que la gent pateix amb la meva malaltia. Han sigut ossos que se'n diuen grans. Jo tinc setze fractures als fèmurs i això ha comportat molt de temps en cadira de rodes", explica.
En el tir amb arc ha trobat la millor manera de fer esport sense el risc de lesions d'altres activitats. De fet, explica que ser arquer li fa guanyar musculatura per evitar caigudes que li podrien provocar fractures i també li ajuda amb la concentració perquè és "molt nerviós". "Tenir un punt on fixar-me em tranquilitza i sobretot per desfogar-me", afegeix. "El tir amb arc li ha donat la possibilitat de practicar un esport, olímpic en aquest cas, esperem fins i tot al més alt nivell, apujar la seva autoestima, perquè potser no podia practicar altres esports de contacte amb el risc de fractura dels seus ossos", confirma l'entrenador del Tir amb Arc Encamp Àlex Jerez.
El treball amb un entrenador personal, la medicació i la disminució dels efectes de la malaltia amb l'adolescència han fet millorar força el seu dia a dia. "Vaig començar amb l'entrenador personal en cadira de rodes i el cap de setmana passat va ser la primera vegada que vaig esquiar, amb una cadira", celebra.
Després de debutar a la lliga nacional de sala, l'Adrià ja afina la punteria per a la segona competició aquest cap de setmana.
Informa: Joan López
Imatges: Eduard Martínez