Andorra tindrà una llei específica de dopatge el proper mes de març

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra haurà d´adaptar amb urgència la legislació antidopatge, d´acord amb les demandes de l´Agència Mundial, després d´haver estat inclosa en una llista de 6 països que no compleixen la normativa actual. Aquesta tarda el Govern ha precisat que la nova llei estarà enllestida el 16 de març i que no perilla cap de les competicions internacionals que organitzarà Andorra abans d´aquesta data, entre elles la Copa del Món d´esquí.

La publicació, ahir, de la llista de països que no compleixen la legislació de l´Agència Mundial Antidopatge, ha posat Andorra en el punt de mira. Al costat de Rússia, suspesa per un escàndol de dopatge de grans dimensions que afecta l´atletisme, la llista de l´AMA inclou cinc països més declarats "no complidors": l'Argentina, Bolívia i Ucraïna, per no utilitzar laboratoris acreditats, Israel i Andorra, en aquest cas per no tenir la normativa adaptada als canvis introduïts aquest any per l'AMA.

La ministra d´Esports, Olga Gelabert, i el secretari d´Estat d´Esports, Jordi Beal, han explicat aquesta tarda que Andorra disposarà d´una nova llei específica de plena conformitat amb l´AMA el proper mes de març. Segons els responsables d´Esports, des del maig passat s'està treballant conjuntament amb la comissió antidopatge del Consell d´Europa.

Olga Gelabert: "Avui mateix hem enviat una carta al director general de l'AMA exposant els compromisos adquirits per Andorra per regularitzar la situació".

Jordi Beal: "La primera conseqüència és fer la feina molt ràpidament, tenim els mitjans per fer-ho i adaptar-nos a aquesta normativa. Al mes de març estarem adaptats".

La llista de l´AMA afecta la celebració de competicions internacionals. Segons el Govern, no perillen les que ja estan concedides a Andorra, fins i tot les que tindran lloc abans que s´aprovi la nova legislació antidopatge, com la Font Blanca d´esquí de muntanya i la Copa del Món d´esquí alpí del febrer vinent a Grandvalira.

Jordi Beal: "Crec que en cap moment està en entredit que es puguin organitzar aquí. Tècnicament no hi ha res que ens pugui dir, jurídicament, que ens poden treure una competició. Això no vol dir que no sigui important fer la feina, que la farem. Al març estarà arreglat, ens interessa que ens en donin més".

La nova legislació obligarà, entre d´altres requisits, a una nova comissió estatal antidopatge amb una estructura i funcionament independents del Govern.

Informa: Joan López Imatges: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.