Biel Cuen i el somni de Los Angeles 2028

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Biel Cuen s'ha confirmat com un dels nedadors amb més projecció, després de tancar la temporada amb una dotzena de rècords nacionals. Amb 17 anys, somia a participar als Jocs Olímpics de Los Angeles aconseguint la mínima B.

12 dels 52 rècords d'Andorra de la temporada que es va tancar l'agost passat van ser de Biel Cuen. 1 de 16 anys, 9 de 17 anys i 2 en categoria absoluta, en 200 metres esquena i 200 metres lliures, rebaixant una marca d'Hocine Haciane de l'any 2005. Una de les seves virtuts és la polivalència i admet que tots els estils li van bé. "L'esquena era un estil que no l'havia fet molt, però quan el vaig fer el vaig fer bé".

El director tècnic de la FAN, Alfons Maltrana, destaca la facilitat que té. "Té un sentit de l'aigua molt bo. És capaç de nadar molt fàcil i molt natural i aquest és el principi".

Ha començat la seva darrera temporada al país, abans d'un canvi de residència per estudis que anirà acompanyat d'un nou club per entrenar. A llarg termini, el seu objectiu és competir als Jocs Olímpics de Los Angeles i fer-ho amb una mínima. No ha decidit, però, en quina prova centrarà els esforços. Maltrana creu que hi ha potencial suficient. "Està en una posició immillorable si tot continua com ara per poder arribar a fer la mínima B als Jocs".

Ell mateix també opina que pot assolir-ho.  "Jo em veig als Jocs. Sé que hauré d'entrenar molt dur, però estic disposat a sacrificar-me", exposa Cuen.

La Federació ja comença a estudiar possibles opcions de clubs perquè mantingui una progressió molt prometedora. Abans d'obrir nova etapa fora del país l'esperen els Jocs dels Petits Estats d'Andorra per fer un altre pas endavant.

Informa: Joan López

Imatges: Pau Bonastre

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.