Els camps del CTEO i Prada de Moles tindran gespa homologada

El camp del Centre de Tecnificació d'Ordino podrà acollir aquesta temporada partits de la lliga nacional de futbol, així com també entrenaments i competicions de rugbi.

Serà possible amb la instal·lació de la gespa artificial que es va retirar de l'Estadi Nacional l'estiu de 2022, quan es va substituir per l'actual gespa híbrida. D'aquesta manera, la nova gespa del camp del CTEO disposarà dels certificats internacionals World Rugby i FIFA Quality pertinents.

Els treballs de treta de la gespa actual i de l'adquisició d'una nova subbase ja han estat adjudicats, per un import de 203.000 euros. Les obres arrencaran a finals de setembre i s'allargaran unes tres setmanes.

Prada de Moles inicia els treballs perquè la gespa sigui homologada

Una altra instal·lació està renovant la superfície de joc per adaptar-se a les exigències de la Federació Espanyola de Rugbi.

Ja han començat les tasques de millora de la gespa artificial de Prada de Moles. Un cop finalitzin les obres, hauran de ser validades segons els criteris de la Federació Internacional de Rugbi.

A Encamp es mantindrà la gespa actual i els treballs se centren en la renovació del cautxú vell, que ha anat perdent elasticitat. Una vegada es substitueixi per una capa de cautxú nou, un laboratori oficial farà un test perquè el camp sigui homologat i pugui acollir els partits del VPC a la divisió d'honor B. 

S'avaluaran aspectes com l'absorció de l'impacte, la deformació vertical, la tracció rotacional i l'altura de caiguda crítica, que tenen en compte la integritat física dels jugadors.

Les subbases de cautxú es podran seguir instal·lant fins al 2031 i, a partir d'aleshores, s'hauran d'utilitzar materials biodegradables i no contaminants com el suro o el pinyol d'oliva. El canvi de la normativa europea no afectarà els camps existents.

Informa: Joan López

Imatges: Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.