Cop d’autoritat del MoraBanc Andorra a Sant Sebastià (72-84)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la tretzena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (13-12), cinquena fora de casa, després de guanyar 72-84 a la pista del Delteco Guipúscoa. Tret del 21-16 del primer quart, el conjunt d’Ibon Navarro ha controlat amb autoritat la resta del partit arribant a tenir una màxima de divuit punts (62-80). Rafa Luz, el millor dels andorrans amb 19 punts, 4 assistències, 23 de valoració. Blagota Sekulic, MVP amb 27 punts, 7 rebots, 29 de valoració.

Cinc anys després de tornar a la màxima categoria del bàsquet espanyol, el MoraBanc Andorra segueix creixent i sumant victòries que l’apropen als play-off de la Lliga Endesa. La víctima en aquesta 25a jornada ACB ha estat el Delteco Guipúscoa que, malgrat arribar a la cita en una bona dinàmica gràcies a dues victòries consecutives, el cert és que els bascos s’han trobat amb un rival molt superior. El MoraBanc, després de quedar eliminat de l'Eurocup, ha sumat per victòries els partits de lliga.

El partit a Illumbe ha durat deu minuts. Aquest és el temps que el MoraBanc Andorra, sense Walker, Stevic i Diagné, li ha donat de marge al Delteco Guipúscoa abans d’endollar-se. Els del Principat, espessos, bloquejats en atac, han començat sense la concentració que requeria un partit com el d’aquest dissabte a la pista d’un rival en descens que es juga la permanència en les poques jornades que queden per a finalitzar la fase regular. El MoraBanc, permetent segones opcions al rival amb un sempre perillós i motivat Beqa Burjanadze (16 punts), ha acabat el primer quart amb un preocupant 21-16 i sort de la feina d’un treballador Jerome Jordan (12 punts, 7 rebots, 19 de valoració). En el segon quart, però, la pel·lícula ha canviat radicalment i el MoraBanc ha despertat a base triples. La mà de Landing Sanné (5 punts), Miki Vitali (15 punts) i John Shurna (12 punts) ha fet acte de presència en el segon període deixant un 4-21 de parcial i una màxima de dotze punts (25-37). Els locals, agafant-se desesperadament a Blagota Sekulic (27 punts), han reaccionat i s’han apropat de nou en el marcador (32-39) però els d’Ibon Navarro han pogut arribar al descans amb una bona renda (35-44).

Les bones sensacions amb les quals el MoraBanc havia tancat la primera meitat han continuïtat a l’inici de la segona. De fet, un 0-6 de sortida deixava un més quinze (35-50) i obligava a Sergio Valdeolmillos a aturar ràpidament el partit. Un parcial de 5-0 ha donat certa esperança als locals (46-59) però el MoraBanc, molt ficat en el partit davant i darrere tornava a deixar les coses en el seu lloc al final del tercer quart amb un Rafa Luz imperial (53-67). En els últims minuts, arribant a tenir una màxima de divuit punts (62-80), sense desconnectar en cap moment, el MoraBanc ha acabat posant el llaç a una victòria que li obre de bat a bat les portes a lluitar pels play-off de la Lliga Endesa.

El proper partit del MoraBanc Andorra, corresponent a la 26a jornada de la Lliga Endesa, es disputarà divendres (20:45h) a la Bombonera davant el València Basket, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.