Cruel derrota del MoraBanc Andorra a València (89-88)

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El MoraBanc Andorra perd 89 a 88 a la pista del València Basket i suma així la segona derrota de la temporada. Malgrat la fluixa primera meitat dels andorrans (48-34), una gran reacció en el segon temps permetria als tricolor acariciar una victòria que s’escaparia en l’últim segon amb una cistella final de Jean Montero. A destacar els 21 punts, 7 assistències i un 24 de valoració de Ferran Bassas i els 35 de valoració de Jerrick Harding, MVP amb 30 punts, 4 rebots i 4 assistències.

Malgrat les dues victòries consecutives (Baskonia i Corunya) i les bones sensacions amb les quals arribava a la capital del Túria per a afrontar el partit corresponent a la quarta jornada de lliga, el MoraBanc Andorra torna a casa amb una dura derrota després de tocar amb els dits el que hagués estat la tercera victòria consecutiva. Els del Principat, amb les absències de Sekou Doumbouya i Shannon Evans, ho han tingut a tocar però en l’últim sospir i després d’un rebot ofensiu han acabat sent víctimes del talent i la inspiració d’un exjugador del MoraBanc com és Jean Montero que ha acabat decantant la balança a favor del conjunt che.

Després de posar conjuntament equips i tripleta arbitral al costat d'una pancarta amb motiu del dia mundial contra el càncer de mama, el MoraBanc Andorra començaria a remolc d'un València Basket més encertat i beneficiat per un criteri arbitral que carregaria de faltes personals el conjunt andorrà. Arribant a tenir un desavantatge de cinc punts en els primers compassos del partit (10-5), el MoraBanc, fort en defensa, acabaria despertant arribant a capgirar el marcador gràcies a un 3-9 de parcial després de dos tirs lliures de Kyle Kuric. Però una nova reacció local amb De Larrea i Jean Montero fent mal des del triple faria que el València Basket tanquès el primer quart amb avantatge al marcador (25-20).

Durant els següents minuts el MoraBanc Andorra, espès en atac i perdent la lluita pel rebot, permetria massa segones oportunitats a un València Basket que aniria ampliant les diferències arribant a tenir una màxima de catorze punts. 37-23 després d´un 12-3 de sortida. Jerrick Harding era dels pocs endollats al partit, de fet amb l'ajuda de l'exterior nord-americà el MoraBanc rebaixaria la diferència fins als deu punts (44-34) però una altra reacció che deixaria el 48-34 al descans.

Però el temps de descans li aniria de meravella al MoraBanc Andorra. L'equip tricolor començaria molt millor el tercer quart. Fent una proposta més agressiva i vertical de cara a cistella i tancant molt millor el rebot, els de Natxo Lezkano començarien a retallar les diferències gràcies a un joc més col·lectiu i a un endollat Harding que continuaria fent de les seves. Els de Pedro Martínez, per la seva part, no trobarien la manera de fer mal i això ho aprofitaria el MoraBanc per endossar-li un espectacular 8-32 de parcial amb el qual el conjunt andorrà arribaria a tenir una màxima de deu punts (56-66). Això sí, una reacció valenciana a la recta final del tercer quart ajustaria el marcador (62-66).

A l'inici de l'últim quart el MoraBanc seguiria estancat de cara a cistella però tot i així, els de Natxo Lezkano, afectats per les rotacions, no perdrien de cara el partit. L'entrada d'un Ferran Bassas estel·lar autor de 21 punts a la segona meitat donaria ales a un MoraBanc que mai deixaria de creure en la victòria. De fet, a pocs segons per al final i amb un 87-88 al marcador, els del Principat tindrien la victòria a la butxaca i més després de veure com Matt Costello fallaria el triple final però un altre rebot ofensiu dels locals, 20 en tot el partit, els donaria una altra oportunitat que Jean Montero, havia de ser l'ex del MoraBanc Andorra, no desaprofitaria per sentenciar el partit a favor del conjunt che. Final cruel per a un MoraBanc que torna a casa sense premi després de l'esforç realitzat a la segona meitat (89-88).

El MoraBanc rebrà el proper dissabte la visita del Coviran Granada (20:45h) a la recerca de la tercera victòria de la temporada en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.