Douglas Pate i Jordi March, un tàndem que supera els límits

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El darrer cap de setmana de juliol es va disputar per primera vegada el Campionat d´Andorra de ciclisme adaptat. En aquesta cita, organitzada per la Federació Andorrana d´Esport Adaptat, vam conèixer la història de l´andorrà Jordi March i de Douglas Pate, la seva parella sobre el tàndem.

Van formar parella al primer Campionat d'Andorra de ciclisme adaptat. Feia quatre dies mal comptats que el Jordi havia provat el tàndem. Un dels culpables, el resident Douglas Pate. "Tenia ganes de compartir la passió que tinc per la bici amb la gent de la FADEA, li vaig proposar al Jordi i em va dir que sí", explica Pate.

Un accident de cotxe fa 23 anys va deixar el Jordi sense braç esquerre, a banda d'altres lesions d´importància al cap i a la cama. Unes dificultats que no han impedit que la seva vida giri al voltant de l´esport. Fa esquí de muntanya i ha completat dues Maratons dels Cims. Ara vol aprendre a anar sobre dues rodes. Pate explica que "el més difícil és crear harmonia i fluïdesa entre les dues persones" per aconseguir que sembli que només hi hagi "una persona sobre la bici". Jordi March diu que cada vegada estan "millor compenetrats" i van "una mica més ràpid".

El següent pas natural és evident: aconseguir anar en bici en solitari. March afirma que "si no és aquest any, serà el següent" perquè "sinó has de dependre sempre d'algú". "És com anar a córrer, si esperes que algú vagi amb tu potser no hi vas mai", conclou.

El Jordi no deixa de trencar barreres i estem convençuts que aquesta tampoc se li resistirà.

Informa: Cesc Sanjuan

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.