Emili Asensio combinarà estudis i tennis taula en un centre d'alt rendiment a França

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un dels grans problemes de l'esport andorrà són els estudis, amb l'èxode de joves valors que acaben deixant de banda l'esport que practicaven al Principat. Però això no sempre és així. És el cas d'Emili Asensio, un jugador de tennis taula, de només 14 anys, que ha aconseguit una beca d'esportista per anar a estudiar a França en un centre d'alt rendiment centrat en el seu esport favorit.

Aquest és Emili Asensio, una jove promesa de la Federació que amb només 14 anys marxarà cap a França amb l'objectiu de seguir creixent com a esportista. Per aconseguir-ho va tenir que presentar un expedient acadèmic immaculat i superar una prova a França amb la raqueta a les mans. "Primer eren les notes i després del tennis taula", explica. Sobre la formació al centre d'alt rendiment destaca el treball físic que li permetrà superar el nivell. 

L'Emili marxarà la setmana vinent cap a Auch, la capital del departament del Gers, 70 quilòmetres a l'oest de Tolosa. Allà estudiarà però sobretot jugarà a tennis taula entrenant dues hores diàries. Els inicis, diu, seran difícils per "deixar els pares a Andorra, marxar a França, a una nova escola on no coneixeré ningú". 

El seu camí acaba de començar. El seu somni, representar algun dia Andorra en uns jocs olímpics.

Informa: Cesc Sanjuan Imatge: Meritxell Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.