Pas endavant del MoraBanc Andorra a Vitòria (91-95)

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El MoraBanc Andorra guanya 91 a 95 a la pista del Baskonia i suma la primera victòria de la temporada, la número 200 en lliga ACB. El conjunt tricolor, mostrant la seva versió més solida i sempre per davant en el marcador, trobaria continuïtat en el seu joc amb 21 assistències repartides i encert en el tir amb un Kyle Kuric que s’acabaria convertint en l’MVP amb 24 punts i un 23 de valoració.

La primera victòria del MoraBanc Andorra en la Lliga Endesa 24/25 no s’ha fet esperar massa. En la segona jornada de lliga, en el primer desplaçament del curs, en una de les pistes més complicades de l’ACB, l’equip de Natxo Lezkano, amb Rafa Luz i sense Sekou Doumbouya, ha estat capaç d’oferir una versió molt diferent de la del passat dissabte a casa en l’estrena davant el Dreamland Gran Canària (71-91). Al Buesa Arena de Vitòria, el MoraBanc ha demostrat del que és capaç.

El MoraBanc Andorra començaria el partit mossegant. Amb una molt bona posada en escena i un Shannon Evans letal des del tir exterior, l'equip del Principat agafaria la iniciativa al marcador (4-8). L'aparició també de Nikos Chougkaz deixaria una màxima de cinc punts (11-16). 16-21 al final d’un molt bon primer quart.

Però amb el pas dels minuts el MoraBanc, molt diferent del del cap de setmana passat, no afluixaria i un 3-6 de sortida deixaria una nova màxima al marcador (19-27). Pablo Laso mouria fitxes i la presència de Markus Howard amb deu punts en aquest període faria reaccionar als seus (32-32 / 39-39) però el MoraBanc sempre trobaria resposta en atac per tornar a agafar una nova renda amb la que s'arribaria al descans. Esperançador 45-51.

Però després del pas pels vestidors, el MoraBanc no aixecaria el peu de l'accelerador. Tot i patir en la lluita pel rebot, l'equip de Natxo Lezkano aguantaria les envestides locals. En un constant intercanvi de cops, i amb una aportació molt coral, el MoraBanc seria capaç d'arribar als últims deu minuts per davant al marcador amb un Kyle Kuric autor d’onze punts (72-75).

I seria precisament a l’inici de l’últim quart quan el MoraBanc obriria el pot de les essències. Un 3-12 de sortida amb un gran Kyle Kuric ben acompanyat per la intensitat de Chumi Ortega o Rafa Luz deixaria contra les cordes el Baskonia a cinc minuts per al final (75-87). Però quan millor ho tenia el MoraBanc, l’equip de Pablo Laso reaccionaria a la desesperada amb un 11-0 de parcial que deixaria un ajustat 86-87. El partit s'acabaria decidint en els instants finals i aquí el MoraBanc sabria patir i es mostraria més fort en defensa per acabar sumant una victòria que en l'aspecte anímic té un valor doble (91-95).

El MoraBanc rebrà el proper dissabte la visita del Leyma Corunya (20:45) a la recerca de la segona victòria en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.