La FAN vol impugnar la presència de Toni Guerra a la comissió permanent del COA

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Nou conflicte al COA. La Federació de Natació denuncia i podria impugnar la presència de Toni Guerra en la nova junta, fet que incompleix les directives del Comitè Olímpic Internacional, ja que els membres de la comissió permanent no poden ser-hi més de quatre mandats i Guerra sumaria el sisè.

L'assemblea general ordinària del COA prevista per a dimarts estarà marcada per una nova polèmica. La previsió era nomenar Xavier Espot Miró com a nou president, en ser l'únic candidat, però l'enrenou comença amb les persones que l'acompanyaran. Espot mateix va anunciar qui conformaria la comissió permanent de deu persones més, entre les quals hi ha Toni Guerra com a secretari general.

La Federació de Natació va enviar una carta al COA posant en relleu que Guerra sumaria el sisè mandat en la comissió, quan les directives del COI marquen que només se n'hi poden estar quatre. La FAN, encapçalada per Joan Clotet, va demanar una revisió de la llista presentada en considerar que s'estaven vulnerant els estatuts marcats.

Tot i això, el COA, mitjançant una nota legal, argumenta que aquesta situació va modificar-se l'any 2022, en el cas de la comissió permanent i que no actua amb caràcter retroactiu. Per tant, no estarien incomplint res. Dimarts, en l'assemblea, sortirem de dubtes, però, en cas que no es modifiqui, la FAN podria impugnar el procés electoral.

Informa: Joel Romero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.