Florencio, de company de Purito a director d'equip

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El resident català Xavi Florencio afronta aquests dies el pas de ciclista professional a director tècnic, després de tancar l'etapa de corredor en actiu per una lesió. Va ser un dels primers que es van establir de manera permanent a Andorra i, de la seva mà, va arribar Joaquim Purito Rodríguez.

Xavi Florencio ha hagut de tancar abans de temps una trajectòria de tretze anys com a ciclista professional, però continua en plena forma. Una doble obstrucció a la vena ilíaca de la cama esquerra l'ha fet baixar de la bicicleta als 33 anys, quan encara en tenia dos més de contracte amb el Katiuixa. El títol de director esportiu li ha obert, però, una altra porta. Florencio assegura que els últims anys ha "patit molt" i la lesió "ha fet que tiri la tovallola i canviï de bàndol". Afirma: "No pensava ser director esportiu d'un equip professional, però veient les circumstàncies, no ho he pensat en cap moment". Xavi Florencio s'agafa a aquesta alternativa per "aprendre l'ofici en aquests dos o tres anys i després poder continuar".

El seu company d´equip, Joaquim Purito Rodríguez, va descobrir precisament les virtuts d´Andorra a través de Florencio, un dels primers ciclistes professionals que s´hi van establir com a residents. Diu que Andorra ofereix moltes coses i, malgrat molts pensen que el fred pot ser un contratemps, amb un bon equipament "pots entrenar-te i l'altura és un factor molt important, ja que estàs a 1.800 metres a partir de Soldeu" i això fa que "de mica en mica vagin arribant corredors molt bons".

Des del nou càrrec a l'equip Katiuixa, ara s'ocuparà dels altres corredors de l'equip rus residents a Andorra. Pronostica que en el futur en vindran molts més.

Informa: Joan López    Imatge: Sergi Pla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.