Folguera lamenta la manca d'ajudes per competir

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Per a Kilian Folguera aquest serà molt possiblement l'últim Mundial. El rider de 24 anys no s'ha mossegat la llengua i critica la manca d'ajudes federatives i de país per poder competir amb totes les garanties davant dels millors del món. 

Amb tot just 24 anys, Kilian Folguera és el representant andorrà al Mundial de BTT amb més experiència internacional. Correrà diumenge la prova de cross country olímpic i lamenta que, un any més, els ciclistes de la federació no podran ser competitius davant dels millors. 

"Està molt bé que diguem que volem ser un Joan Verdú, perquè ha de ser el nostre referent, o un Irineu Esteve, o una Mònica Doria o un Nahuel Carabaña, però hem de posar-hi recursos. Tenim els professionals i ho tenim tot, no podem envejar res. I ara tenim molts joves. Per què no els ajudem més? Per què no es fa una base de veritat? És una pena que ho haguem de dir els corredors, però crec que ens hem d'ajudar entre tots"

Kilian Folguera, ciclista de cross country

Si no canvia d'idea, aquest serà el seu darrer Campionat del Món. No es vol desvincular de la bici, però li agradaria fer un pas al costat i ajudar perquè no es perdin més joves valors pel camí

"Potser serà el meu últim Mundial, per veure si a la llarga puc ajudar més, potser com a responsable parlant en veu alta a la base, i intentar ajudar perquè no es perdi gent pel camí. Veus gent per aquí com l'Stefan Ancion, el Jordi Gómez o l'Arnau Burgos, que competien amb mi i ja no volen saber res de la bici. I és una llàstima que hagi sigut l'únic que es queda i que aguanta des de fa sis anys"

Kilian Folguera, ciclista de cross country

Fa dos anys va ser el primer andorrà que va completar una Copa del Món sense ser doblat, en categoria sub-23. Diumenge ho deixarà tot al pla de la Caubella per intentar repetir la fita en categoria elit. 

Informa: Joan López

Imatges: Javier Martín / Arxiu RTVA 

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.