Grandvalira no reposa i torna a acollir la Copa del Món de quilòmetre llançat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Grandvalira torna a portar per cinquè any consecutiu la Copa del Món de quilòmetre llançat. Una disciplina minoritària que per contra acostuma a tenir molt recorregut mediàtic. Un any més l'organització buscarà arribar als anhelats 200 quilòmetres per hora.

Encara estem patint la ressaca de la Copa del Món d'esquí alpí i ja en tenim un altra trucant a la porta la del quilòmetre llançat. Aquest home no està a punt de trepitjar la Lluna, està preparat per agafar velocitats superiors als 180 quilòmetres per hora sobre uns esquís. Acollint disciplines minoritàries com el quilòmetre llançat Andorra es consolida com a país de neu. Així ho ha assenyalat el director general de Grandvalira Nevasa, Alfonso Torreño: "És molt complicat trobar un lloc en el qual tothom doni suport al món de l’esquí. Som un país de neu , ho estem demostrant constantment i aquesta Copa del Món ratifica novament aquesta manera de ser."

L'any passat no es va poder utilitzar la rampa de la pista Riberal. D'aquesta la manera les marques es van quedar fregant els 190 quilòmetres hora. Aquest any s'espera poder estrenar la rampa en competició oficial i fer realitat el somni d'arribar als 200. "La pista ja està llesta" ha assegurat el cap de Patrocini de SAETDE, Antor Nadal qui ha afegit que "el nostre objectiu són els 200 quilòmetres per hora. Per aconseguir això tenim una torre metàl•lica i una rampa artificial per pujar el desnivell de la pista."

Pel que fa a les condicions de la pista l'esquiador d' Speed 1, Eduardo Manrique ha explicat que "quan bufa el vent, normalment ens afecta de manera lateral el que ens fa corregir la nostra trajectòria i a partir de velocitats alter pot desequilibrar i desencadenar en caigudes,. En aquest sentit la FIS és molt estricte".

La primera Copa del Món es farà el 10 i 11 de març, la segona el 12 i el 13. Andorra no compta amb cap esquiador en Speed 1, la prova reina.

Informa: Cesc Sanjuan

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.