Guy Diaz intentarà aguantar el ritme al màxim en el 'cross-country' de la Copa del Món de BTT

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A la Copa del Món de 'cross-country' Andorra comptarà amb un únic representant: Guy Diaz tornarà a tenir el dorsal com a màxim enemic. El ciclista andorrà compta amb pocs punts UCI i això l'obligarà a sortir a la cua del pilot. Diaz intentarà la remuntada per a mantenir-se en cursa el major temps possible.

La cursa de diumenge en aquest circuit tornarà a tenir un nivell exponencial. No és l'objectiu de la temporada per a Guy Diaz, però el fet de córrer a casa i fer-ho en un traçat tan espectacular ho converteix en una jornada molt especial malgrat les circumstàncies. L'elevat dorsal, l'any passat duia el 113, serà el primer i principal hàndicap. Intentarà "agunatar el ritme el màxim de temps" possible, però dependrà de la meteorologia, ja que "si plou (el circuit) es posa molt més tècnic i els millors ens treuen més temps". Assegura que "si sortint el 100 o 110 arribes entre els 80-70, és un resultat realment molt bo".

L'any passat, al Mundial va poder fer tres voltes per acabar en el lloc 87è. El circuit del Pla de la Caubella és complicat, i amb pluja encara més. El traçat ha patit un parell de petites modificacions. L'altura també és un factor determinant. Diaz explica que "és un circuit bastant dur". "Hi ha alguna zona on pots respirar una mica, però hi ha dues pujades molt fortes i la zona tècnica, si està mullada, és molt dura".

A banda de Guy Diaz, aquesta Copa del Món podria ser històrica al suposar el setè títol mundial per a Julien Absalon. El ciclista francès compta amb un avantatge de 160 punts sobre el segon classificat: el campió del món i olímpic Nino Shurter. La prova es podrà seguir diumenge a partir de les 11.15 hores per Andorra Televisió.

Informa: Cesc Sanjuan

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.