Homenatge als pioners del bàsquet

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Coincidint amb el proper partit contra l´Estudiantes, el Bàsquet Club Andorra arrencarà aquest dissabte un seguit d'homenatges a figures que ja formen part de la història de l´entitat. Els primers seran els integrants del primer equip, que va jugar ara fa 46 anys. Amb motiu de l'homenatge, el MoraBanc jugarà dissabte amb la rèplica d'aquella primera samarreta.

Josep Marín i Jordi Farré són dos dels integrants d´un equip històric, el primer del Bàsquet Club Andorra. Ells i els seus companys van posar la primera pedra d´una entitat que ja té 46 anys de vida i que té el primer equip disputant una de les millors lligues d´Europa. Dissabte rebran un més que merescut homenatge del club en el primer Dia de les llegendes. Com a part del reconeixement, el MoraBanc tornarà a vestir la històrica samarreta tricolor de la primera temporada. 

El president del BC Andorra, Gorka Aixàs, espera "que sigui una jornada divertida i emotiva, sobretot per a les persones a qui rendim hometage i a qui estem profundament agraïts perquè si no haguessin tingut la iniciativa de posar en marxa tot això, no existiria res del que avui tenim",  L'exjugador Josep Marín, recorda com tot va començar a Escaldes amb un grup de joves que volien practicar esport. "Al mateix temps hi havia altres companys a Andorra que tenien els mateixos neguits i estaven intentant fer un club i va ser llavors quan vam fusionar-nos i va néixer el Bàsquet Club Andorra tal com existeix, però va començar com a Bàsquet Club Escaldes". L'exjugador Jordi Farré explica com van inscriure l'equip a tercera divisió "i ens van fotre uns repassos increïbles". Recorda especialment "un equip que es deia Estrellas Verdes, de Saragossa, que després es va fusionar amb el CAI". Llavors, continua, el segon any els van dir que comencessin a Lleida i anessin "poc a poc".

Serà un dia emotiu per als pioners d´una època que té molt poc a veure amb l´actual. Passen els anys, però els records continuen ben vius. L'homenatge als pioners es farà durant el descans del partit entre el MoraBanc i l´Estudiantes, dissabte a les nou de la nit al Poliesportiu d'Andorra.

Informa: Joan López   Imatge: Xavi Fajardo / Arxiu

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.