Jové, Cabanas i Folguera disputaran el Mundial i l'Europeu de gravel

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després del Campionat del Món de bicicleta de muntanya de Pal-Arinsal, tres ciclistes de la Federació inicien el compte enrere per a un altre Mundial. Serà en la disciplina de gravel el mes vinent a Bèlgica, on participaran Xavi Jové, Òscar Cabanas i Kilian Folguera.

Xavi Jové capitanejarà la delegació tricolor al Campionat del Món de gravel, el 6 d'octubre a Bèlgica. El polivalent ciclista ha participat en les dues edicions anteriors, a Itàlia, i l'any passat va aconseguir una meritòria 51a plaça en una prova amb representants il·lustres del pilot internacional.

També repetirà presència al Mundial Òscar Cabanas, que l'any passat va acabar en el lloc 130è de la classificació. La novetat serà la participació de Kilian Folguera, que com Jové i Cabanas s'ha guanyat el bitllet en les sèries mundials de la Unió Ciclista Internacional.

Els tres representants andorrans s'enfrontaran a un recorregut de 179 quilòmetres, que combinarà l'asfalt amb trams de terra.

Si les obligacions laborals els ho permeten, tots tres repetiran pocs dies després al Campionat d'Europa de la disciplina, el 13 d'octubre a la localitat italiana d'Asiago. Ara fa un any, Jové va ser 39è i Cabanas va acabar en la 66a posició la primera edició de l'Europeu, a Bèlgica.

Imatges: Arxiu RTVA