La defensa dels triples, el taló d'Aquil·les del MoraBanc Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L´efectivitat en els llançaments de tres de l´Iberostar Tenerife va ser una de les claus que van sentenciar el MoraBanc Andorra dissabte passat al Poliesportiu. Una dada que no resulta anecdòtica si fem un cop d´ull a les derrotes de l´equip de Joan Peñarroya en el que portem de temporada. Tots els rivals, tret del Barça Lassa, han millorat força el seu percentatge d´encert quan han jugat contra els andorrans.

Dissabte passat al Poliesportiu el Tenerife va ser una màquina d´anotar triples. Fins a 13 de 26 llançaments, un 50 per cent d´efectivitat. El tècnic dels canaris, Txus Vidorreta, sabia molt bé que aquesta era un arma que podia fer mal al MoraBanc. "Sabíem que una de les debilitats que té l'Andorra és que rep un percentatge molt alt de tirs de tres cada partit. L'hem superat en un 10% però reben un 40% d'encert en línia de tres i ho teníem preparat, és clar", ha declarat el tècnic.

Vidorreta tenia raó. Si fem un cop d´ull a l´estadística, en les onze derrotes del MoraBanc en el que portem de temporada, l´encert del rival des de la línia de 6,75 ha estat decisiu: 9 equips han superat el 40% d´efectivitat davant dels andorrans i tots, tret del Barça Lassa, han millorat el seu percentatge quan s´han enfrontat a l´equip de Joan Peñarroya.

Fa poques setmanes, l´Obradoiro, amb un 37% d´encert de mitjana, va arribar al 59% contra el MoraBanc i va igualar el rècord de 20 triples en un partit. El Tenerife, que acredita un 33% d´encert aquesta temporada, va pujar l´estadística fins al 50% contra el MoraBanc.

Bogdanovic reconeix que "poden llençar molt bé però la culpa és nostra perquè els hi hem permès". Peñarroya, però, ho justifica: "Tenim l'estil que tenim, els jugadors que tenim, i no dubto del que fem". Però sí diu "que podríem haver estat millor, sobretot a la primera part".

L´estadística també diu que el MoraBanc és un equip que anota tants punts com els que rep en contra, 81 per partit. Sense trair l´estil de joc que tan bon resultat està donant aquesta temporada als de Joan Peñarroya, la defensa en els tirs de tres del rival sí que sembla una assignatura pendent.

Informa: Joan López

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.