La Federació desmenteix haver descartat Xavi Casas per al Mundial de BTT

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ahir coneixíem els ciclistes que ens representaran al Mundial de BTT i Trial d'Andorra a principis de setembre. Avui parlarem dels que no hi seran. En la modalitat de trial es comptava amb la presència d'Efrem Frases però aquest va renunciar aquest any de forma sorprenent. També es va especular amb la participació de Xavi Casas, la federació ha volgut aclarir que ells no el van descartar.

Xavi Casas ha creat una marca andorrana de bicis de trial. Crossbow està a punt de sortir al mercat. Casas volia participar en el Mundial de Vallnord amb aquesta bici però no ha arribat a temps. "Vaig un mes i mig tard en la preparació", reconeix Casas. A més, afegeix que al mes de maig va tenir una lesió muscular que el va fer parar.

Des de la federació sempre hi ha hagut predisposició per fer competir Xavi Casas al mundial. El president, Gerard Riart, ha volgut deixar clar que ells no el van descartar: "Ens va estranyar que digués que la Federació l'havia desestimat. La Federació no l'ha desestimat mai". Riart assegura que l'han encoratjat per preparar-se perquè "no podem portar al Mundial un corredor que fa anys que no competeix" perquè seri a"un mal referent".

Casas creu que "si hagués dit que vull córrer tant sí com no i la Federació s'hagués implicat més, segurament haguéssim arribat a un acord i hagués corregut". Casas, però, admet que arriba tard i no està en el seu millor moment físic.

Amb 36 anys, Xavi Casas té altres projectes al cap. Amb tot, malgrat no participar en el mundial, el pilot encara no ha dit la darrera paraula en l'alta competició. "Tot aquest esforç és per tornar a competir però falten partits, com diuen els futbolistes", manifesta. "La meva il·lusió és acabar la carrera esportiva amb la meva pròpia marca".

Aquest any no tindrem representació al mundial. Amb tot, el trial és ben viu a Andorra i el treball que s'està fent amb la base ja comença a donar fruits.

Informa: Cesc Sanjuan Imatge: Lluís Calvo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.