La pista Riberal es posa a 170 km per hora en la primera jornada de la Copa del Mon de Km Llançat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una setantena d'esquiadors de 18 països disputen la primera jornada de la Copa del Mon de quilòmetre llançat a la pista Riberal de Grau Roig. Enguany Andorra compta amb un representant, Néstor Ribera.

Després d'uns dies amb condicions complicades i un matí que ha començat amb boira i temperatures de 15 graus negatius, la meteorologia per fi ha donat treva. Aquesta és la cinquena vegada que Andorra rep els esquiadors més ràpids del món i ho fa amb més països que mai.

El director de la cursa, Nadal Antor ha celebrat l'alta participació: «Tenim 68 inscrits i igualem el record amb els campionats del Món de Verbier amb 18 països participants.» Pel que fa a la pista, Antor ha comentat que el seu avantatge és que dóna molta seguretat.»

Enguany Andorra també hi és representada. Néstor Ribera, de 46 anys, va baixar per primera vegada aquesta pista fa pocs dies. Diumenge es va proclamar campió d'Andorra i ahir es va inscriure per disputar la Copa del Món. Ribera ha explicat el motiu de la seva participació: «Vaig baixar un dia amb esquís normals i em va sortir força bé. El senyor Nadal em va motivar per apuntar-me als campionats d'Andorra i una cosa a portat a l'altre.»

A les primeres classificatòries, els italians Simone Origone i Valentina Greggio han estat els més ràpids. Una primera presa de contacte que demà continuarà amb les semifinals i la final de la primera de les dues Copes del Món.
 
Informa : Joan López / Imatge : Cristina Jubete

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.