Lea Adam arriba a Andorra amb la primera medalla en la història del Festival Olímpic de la Joventut

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La judoca Lea Adam acaba de tornar després de viure un somni aquest cap de setmana al Festival Olímpic de la Joventut Europea. La medalla de bronze és el millor resultat d'un atleta andorrà en aquest Jocs que es disputen, cada dos anys, des del 1991.

Ja la tenim aquí. Lea Adam, amb 16 anys, ja és a casa i ha tornat amb la primera medalla per Andorra en la història del Festival Olímpic de la Joventut Europea. Una prova que aplega les millors judoques del continent d'entre 14 i 18 anys.

Recorda com l'entrenador li deia "que no anés nerviosa ni estressada perquè participar ja era molt". Així que "havia de gaudir i donar-ho tots als combats intentant fer el meu judo", explica. Lea Adam es va plantar a semifinals. En un combat duríssim va acabar cedint per un wasari després de set llargs minuts de desgast. El cop va ser dur físicament i mentalment, però l'andorrana tenia clar el que volia: "Vaig anar-hi amb tota la ràbia i ganes de dir que Andorra pot guanyar una medalla". El director tècnic Federació de Judo, Toni Besolí, afirma que "tornar amb medalla és una fita històrica increible" perquè "un Jocs de la Joventut poden ser més complicats que un Campionat d'Europa".

Un espectacular ippon en la lluita pel tercer lloc li va acabar donant la medalla de bronze. Les emocions estaven més que justificades. Laura Sallés acaba de deixar la competició al màxim nivell i la comparació és obligada. Lea Adam afirma que es fixa en tothom però reconeix que li agradaria assolir les fites aconseguides per Sallès.

Ara uns dies de descans però el treball no s'atura. Del 22 al 27 d'agost la federació organitza una estada internacional a Ordino amb els equips francès i espanyol.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Jordi Seabra/Federació Andorrana de Judo/Gyor'17

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.