Loic Bruni i Rachel Atherton campions del món de descens a Vallnord

El francès Loic Bruni i la britànica Rachel Atherton han estat els vencedors de la prova de descens que ha posat el punt final als Campionats del Món de BTT i Trial UCI celebrats durant tota la setmana a Vallnord. Milers d´aficionats han seguit la darrera jornada de la competició al llarg del recorregut i a l´arribada situada al Prat de la Ribera de la Massana.

Els Mundials de Vallnord han tingut un comiat a l´altura d´un gran esdeveniment, amb tots els ingredients que fan afició: un escenari cinc estrelles, els millors especialistes del món i emoció màxima fins al final.
En categoria femenina, s´ha imposat la gran favorita, la britànica Rachel Atherton. La líder de la Copa del Món ha hagut de suar per ser la més ràpida del món. Amb una gran baixada, ha acabat per davant de la seva compatriota, Manon Carpenter. L´australiana Tracey Hannah ha pujat al tercer lloc del podi.

La prova masculina ha mantingut l´emoció fins al final. El tricampió del món sud-africà, Greg Minaar, s’ha situat primer a la classificació provisional amb una baixada quatre segons més ràpida que el millor temps previ. La celebració a la zona d’arribada no ha estat menys espectacular que la seva baixada.
Semblava que la caiguda del britànic Gee Atherton aplanava el seu camí cap al capdamunt del podi, però encara havia de baixar el francès Loic Bruni. El jove rider de només 21 anys ha fet saltar tots els pronòstics amb un descens estratosfèric, no ha comès cap errada i ha marcat el millor temps. La tercera posició del podi ha estat per al britànic Josh Bryceland.

Ha estat una darrera jornada digna d´una cita històrica. Ara toca fer balanç, però la tornada dels millors riders del món està assegurada. I és que Vallnord serà l´escenari de la Copa del Món durant els tres propers anys.

Informa: Joan López
Imatges: Albert Refart/Sergi Pla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.