Magalí Salomón, de l'hospital al podi

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els dos darrers anys, la vida esportiva de Magalí Salomón ha estat una muntanya russa. Deixa la bici i es proclama campiona del món sub-23 de cursa vertical. La següent campanya té un mal inici en categoria sènior. A final d'estiu l'atropella un cotxe anant amb bici. Un cop recuperada torna més forta que mai físicament i mentalment.

El 2022 Magalí Salomón canvia la bici pel trail i el primer que fa és guanyar el Campionat del Món de cursa vertical en categoria sub-23. Una gesta per a la qual encara no troba explicació, "no entenc com vaig guanyar. Per a mi ha estat massa ràpid, tot just entrar, fer Campionat del Món en categoria sènior. M'han fet córrer sky's i m'he perdut."

I és que el que semblava un camí de roses no ho va ser. Va entrar en una espiral negativa. El cop més dur, i de manera ben explícita, li ha permès reiniciar-se: un atropellament per part d'un conductor begut mentre entrenava a França, on viu la seva àvia.

"Estava tornant i una persona es va saltar l'stop. Jo vaig arribar, vaig frenar i, quan vaig veure que no hi havia res a fer, vaig deixar el manillar i era com, bé... adeu. Era a terra sense sabates, es van quedar enganxades a la bici, això és anècdota."

Magalí Salomón, corredora de muntanya

Va tenir sort de poder explicar-ho. Menys anecdòtic van ser les quatre costelles fracturades i el malson posterior amb el maluc. Li van dir que tenia un cop i després de setmanes de dolor. "Llavors em van fer una ressonància i em van trobar una part del maluc trencat. Clar, m'ho arriben a dir abans i no intento córrer com una boja."

"Per un cop corro per mi, no per la gent"

Ha pogut fer net i els resultats estan arribant. Segona en una prova del Campionat de França, tercera a la Cara Amón, quarta a la travessa d'Encamp. Ha guanyat força i va a més. L'atropellament ha estat un punt d'inflexió. "Les coses passen per un motiu, segurament havia de passar i m'ha permès parar", reflexiona "m'he separat de moltes coses, de persones que ja no eren importants. Per un cop corro per a mi, no corro per a la gent, crec que això ha marcat la diferència en carrera i gaudeixo molt més de l'esport i de les meves sensacions i em cuido molt més. Tinc més potència, força i resistència a les cames".

Per a la present campanya, l'objectiu és "classificar-me ja sigui en sky o vertical i anar amb la federació al Campionat del Món."

Té 25 anys i estudia i treballa com a advocada. Això significa que per entrenar s'ha de llevar a primera hora, a les 6h 2'. I es vol centrar en distàncies més llargues. De tota manera, aquest cap de setmana intentarà tornar a brillar a la Casamanya Extrem, una de les verticals més dures del calendari.

Informa: Cesc Sanjuan

Imatges: Pau Bonastre

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.