Mireia Gutiérrez, l'esquiadora andorrana amb més segones mànegues de la Copa del Món

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La 25a posició assolida a Zagreb situa Mireia Gutiérrez al capdavant de l'històric de l'esquí del Principat en Copa del Món. Ningú havia arribat, fins ara, a una segona mànega d'eslàlom en tres ocasions.

Els dos resultats encadenats entre final del 2016 i principi de 2017, amb una 26a plaça a Semmering i el 25è lloc de Zagreb han rellançat Gutiérrez, que tot i els seus 28 anys fa més d'una dècada que competeix a nivell internacional. Va ser vintena també a Zagreb el 2015 i el fet d'estar per partida triple entre les trenta millors del màxim circuit mundial la fan superar la referència de Vicky Grau, una altra especialista en eslàlom que ho va aconseguir dos cops durant la seva carrera. Grau va ser 19a i 26a. En nois Àlex Antor. Kevin Esteve o Marc Oliveras han aconseguit resultats en supercombinada, però aquesta és una disciplina menys concorreguda que la resta.

En el palmarès de Gutiérrez també figuren resultats destacats en Copa d'Europa, amb top-10 en algunes proves. Les millors, l'any 2015 a Alemanya, on va assolir un tercer i cinquè llocs. Aquí Vicky Grau té una victòria, l'any 1999 a Suècia, i també bons registres de punts FIS. També és destacable l'eslàlom de l'any passat al Campionat de França, on Gutiérrez va ser segona.

L'eslalomista té l'oportunitat de seguir millorant els seus registres durant un gener que arriba carregat de compromisos. Diumenge a Maribor, Eslovènia, i només dos dies després a Àustria. Les cites següents seran de Copa d'Europa i al febrer arribarà el Campionat del Món de Saint Moritz. Una nova ocasió per superar-se.

Informa: David Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.