Lezkano: "Hi ha molt 'hype' amb l'equip, però la nostra lluita és la permanència"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El MoraBanc Andorra ha començat la nova temporada de la Lliga Endesa amb mal peu després de sumar la primera derrota davant el Dreamland Gran Canària per 71 a 91. El conjunt tricolor, espès en atac amb només 7 assistències repartides, acabaria cedint en un molt fluix últim quart després de rebre un 13-29 de parcial. Sekou Doumbouya (MVP amb 17 punts, 5 rebots i un 22 de valoració) i Jerrick Harding (20 punts), els millors dels tricolor.

Primera jornada, primera derrota. Pocs dies després de la decepció que va suposar quedar fora d'Europa després de no superar la fase prèvia de la Basketball Champions League, el MoraBanc Andorra no ha estat capaç de començar amb bon peu davant de la seva afició en l’estrena de la Lliga Endesa 24/25 després d’oferir una imatge sorprenent venint d’una llarga pretemporada on les sensacions dels tricolor serien molt diferents.

Amb dubtes, espès i poca fluïdesa en atac, el MoraBanc Andorra començaria el partit a remolc d'un Gran Canària amb les idees més clares. Un 11-19 de sortida deixaria una màxima al marcador que es mantindria al final dels primers deu minuts (15-23).

Però a l'inici del segon quart la pel·lícula canviaria. Millorant en defensa i generant més en atac gràcies al talent individual, el MoraBanc Andorra s'aniria entonant a poc a poc malgrat trobar poques alternatives en el joc col·lectiu. Els punts de Doumbouya, Harding i un Evans espès en la direcció permetrien al conjunt tricolor capgirar el marcador després d'un 21-11 de parcial (36-34).

El Dreamland Gran Canària continuaria fent mal amb els punts de Conditt o els triples d'Albicy però al descans s'arribaria amb un empat a 38 després d'un 23-15 de parcial que contrarestaria el primer mal quart dels tricolor.

Les sensacions del MoraBanc millorarien després de passar pels vestidors i l'encert exterior dels tricolor, més endollats, deixaria una màxima de vuit punts gràcies a un 8-0 de parcial (46-38) o un 11-5 de sortida (49- 43). Però l'equip de Natxo Lezkano, de més a menys, tornaria a donar la iniciativa del partit al conjunt canari que tancaria el tercer període amb un mínim avantatge al marcador (58-62).

El partit arribaria a l’últim quart amb tot per decidir-se però en els darrers deu minuts el MoraBanc oferiria la seva pitjor imatge. Perdut i donant moltes facilitats en defensa, el conjunt tricolor desapareixeria de la pista davant un gran Dreamland Gran Canària ben dirigit per Carlos Alocén i que acabaria jugant a plaer contra un MoraBanc que té molt per millorar d'ara endavant (71-91) .

"No crec que sigui una mala presentació, només hem de treballar algunes coses i estar junts i anirà bé. No ha estat tot malament, al descans estàvem empatats."

Shannon Evans, jugador del MoraBanc

El MoraBanc Andorra visitarà el proper dissabte el Buesa Arena de Vitòria (18h) a la recerca de la primera victòria en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.