El MoraBanc Andorra, sense opcions davant el Madrid (70-89)

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El MoraBanc Andorra ha tornat a la competició tres setmanes després i ho ha fet sumant la 15a derrota de la temporada davant el Reial Madrid per 70 a 89. Malgrat marxar al descans amb avantatge en el marcador (41-37) després d’un gran segon quart (25-11), els tricolor, molt castigats per les decisions arbitrals, acabarien sucumbint en la segona meitat (29-52). Harding amb 19 punts i Montero amb 14 punts i un 22 de valoració, els millors del MoraBanc.

22 dies després de l’últim partit, de l’última victòria davant el Bàsquet Girona per 93 a 66, el MoraBanc Andorra tornava a la competició i ho feia sent molt conscient que afrontava un repte majúscul. Aquest diumenge visitava la Bombonera el líder de la Lliga Endesa, líder de l’Eurolliga, vigent campió d’Europa, de la Supercopa Endesa i recent campió de la Copa ACB i ho feia amb una carta de presentació que feia tremolar: 8 derrotes en 54 partits. Doncs bé, malgrat donar la cara en la primera meitat, el MoraBanc Andorra acabaria sucumbint en la segona. Això sí, a onze jornades per al final de la fase regular, el conjunt del Principat manté les dues victòries de marge respecte a la zona de descens.

Al MoraBanc Andorra, amb una evident falta de ritme, li costaria entrar en el partit i de fet ho arrossegaria al llarg de tot el primer quart davant un Madrid molt còmode que començaria amb un 1-8 de parcial fent mal per dins amb els punts de Tavares (MVP del partit) i Yabusele. Això sí, els de Natxo LezKano, patint en atac, començarien a traure el cap gràcies a la seva intensitat defensiva. Un 11-7 de parcial després d'un triple de Mihajlo Andric permetria als tricolor agafar-se al partit (12-15). En la recta final dels primers deu minuts i amb un arbitratge que filaria molt prim en contra dels interessos locals, el Madrid s'aniria amb una màxima de deu punts (16-26).

Però en el segon quart el MoraBanc pujaria el nivell. Els tricolor, clarament de menys a més, reaccionarien amb una gran defensa que curtcircuitaria l'atac blanc. Des de de la defensa, el MoraBanc, trobant l'encert ofensiu de Montero, Harding i Maric, es faria amb el control del partit fins al punt d'arribar a agafar una màxima de sis punts (41-35). 41-37 al descans després d'un espectacular 25-11 de parcial.

Després de passar pels vestuaris el MoraBanc sortiria endollat  mantenint la inèrcia positiva del segon quart. Un 11-10 de parcial deixaria a l'equip tricolor per davant en el marcador (52-47) gràcies al seu encert exterior davant un Madrid molt incòmode sobre la pista. Però els de Chus Mateo, amb un arbitratge molt favorable al mateix temps que desesperant per als jugadors locals, reaccionarien, pujarien la seva intensitat i tornarien a agafar el comandament del partit gràcies a l'aportació de Yabusele o Gaby Deck fent molt de mal en el pal baix. Al final del tercer quart s’arribaria amb un 55-68. La diferència continuaria augmentant amb el pas dels minuts (63-86) davant un MoraBanc que, sense idees i sense encert, s’acabaria quedant sense opcions davant un Madrid superior (70-89).

El MoraBanc tornarà a la competició el proper diumenge visitant la pista del Zunder Palència (17h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.