El món del motor plora la mort de Francesc Pino

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La mort del fotoperiodista Francesc Pino, coneguda aquest dimarts, després d'haver ingressat pocs dies abans a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ha consternat la família del motor andorrà. Ningú com ell ha seguit els pilots del país durant les darreres quatre dècades. Creador de l'agència Foto Esport, deixa un llegat gràfic tan valuós com imprescindible.

En un petit país de grans pilots, les seves fotografies i cròniques ens han acostat les trajectòries de referents com Albert Llovera, Gerard de la Casa i Joan Vinyes, però també dels joves valors de l'especialitat de muntanya com Raül Ferré o Edgar Montellà, entre molts d'altres. La seva càmera també va retratar les GSeries i abans Campionat d'Andorra d'automobilisme sobre gel al Circuit d'Andorra-Pas de la Casa, el Dakar, els ral·lis de terra i asfalt o les curses disputades en infinitat de circuits. 

Nascut l'any 1952, va arribar a Andorra procedent de Sant Sadurní d'Anoia per treballar com a informàtic, fins que va fer de la seva passió per la fotografia i el motor la seva professió. Els pilots han plorat la mort de qui consideraven el seu amic i n'han destacat el tarannà afable. Molts l'han recordat a través de les xarxes socials.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por Albert Llovera (@albertllovera)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida por Joan Vinyes Dabad (@joanvinyesdabad)

 

El director del circuit d'Andorra, Àlex Bercianos, també ha volgut tenir unes paraules per a Pino. "Moltes gràcies, Pino, molts anys, moltes històries redactades i moltes fotos fetes. Descansa en pau allà on siguis".

I el pilot Edgar Montellà s'ha referit a la malaurada mort del fotògraf. "Només puc donar-li les gràcies per tot el que ha fet per mi des del dia 1 que vaig començar a correr i fins al dia d'avui. Et trobaré a faltar, Pino! Molts petons i riures allà on siguis!".

Les mostres de condol també han arribat de l'Automòbil Club d'Andorra, a través d'un comunicat. "Per a tota la família de l'ACA en particular i del motorsport en general ha estat i està sent un cop molt dur. El Pino ha estat col·laborador habitual d'aquesta casa durant més de vint anys, en aquesta darrera etapa com a fotògraf del programa Joves Pilots de l'ACA, a banda de ser el responsable del servei de comunicació de molts pilots andorrans. També, per la seva calidesa humana i pel seu tarannà, ha estat un gran amic i company de feina".

Des de l'entitat automobilística s'està en contacte amb els familiars de Francesc Pino per traslladar la informació dels serveis que es realitzaran per acomiadar el fotoperiodista tan aviat com es coneguin.

Informa: Redacció
Imatge: @Danispeedy.co

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.