Pas endavant en el 3x3

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Federació de Bàsquet vol fer encara un pas més enllà del 3x3. Aquesta setmana s'ha donat el tret de sortida al Winter Tour, que s'allargarà fins al proper mes de febrer. Tot plegat, destinat a impulsar les diferents seleccions, i també el nom d'Andorra en grans cites internacionals.

El director tècnic de la Federació de Bàsquet, Jaume Tomàs, assegura que ja no es conformen amb ser a les competicions internacionals sinó que volen ser "cada vegada més competitius als grans esdeveniments".

Aquestes són les intencions de Jaume Tomàs per als equips andorrans de bàsquet 3x3. En l'àmbit absolut, les seleccions masculina i femenina viatjaran al Mundial de la Xina a l'octubre. Abans, però, a l'estiu, s'hauran de disputar els preeuropeus. Des de la FAB ja es pensa en els sistemes d'elecció de jugadors.Tomàs pensa en dues opcions; o a través d'un torneig o que ho decideixi un seleccionador.

Pel que fa als jugadors, ja tothom, sobretot els que tenen més opcions de ser seleccionats, ja tenen al cap les properes grans cites. "Em faria il·lusió", assegura Dani Marín, que destaca que "la federació està apostant moltíssim pel 3x3 perquè Andorra és dels pocs països que està present a totes les competicions internacionals". Jordi Olcina afirma que "cada vegada hi ha més afició, s'hi apunta més gent i s'organitzen més esdeveniments" al voltant d'aquesta disciplina.

Pel que fa a les seleccions sub 18, també s'espera un 2016 amb l'agenda plena. I és que per davant hi la disputa del Mundial d'Astaná, al Kazakshtan, i del preeuropeu, que tindrà lloc a Escaldes-Engordany.

Informa: Xavi Bonet Imatge: Cesc Sanjuan

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.