La pista de la Coma supera amb èxit l'examen de la FIS

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Mentre el dirigent de la Federació Internacional d´Esquí es reunia amb els responsables de la copa del món, els traçadors de la FIS recorrien la pista de la coma d´Arcalís acompanyats del tècnic de surf de neu de la Federació Andorrana, Pere Goicoechea.

A diferència d´ahir a la tarda, aquest matí el temps ha acompanyat i els tècnics de la Federació Internacional han pogut gaudir d´una vista magnífica. A dos mesos per a la primera copa del món de surf de neu andorrana, la coma d´Arcalís és un terreny verge que permet imaginar totes les possibilitats als traçadors.

La primera impressió ha estat bona pel dissenyador SBX de la FIS, Jeff Ihaksi. Creu que "el terrney és fantàstic, és tot el que es necessita i té una bona fluïdesa". Ihaksi assegura que s'ha fet "molt bona feina amb els treballs preliminars i els moviments de terra, no hem de tractar amb gaires obstacles i encara hi ha marge per perfilar el traçat cap a on vulguem". Així que pensa que se celebrarà "un gran esdeviment i els atletes gaudiran venint aquí" Respecte a la pista que va acollir la copa d´Europa l´hivern passat, el traçat serà més obert i ràpid, amb unes cinc corbes i mòduls més grans. La sortida es traslladarà uns quaranta metres més avall, mentre que l´arribada serà la mateixa.

Segons explica el tècnic en surf de neu de la FAE, Pere Goicoechea, "el fet de ser un terreny tan pla permetrà que els corredors no necessitin frenar però se'ls ha de donar velocitat des d'un bon principi".

Després de superar l´examen de la FIS amb bona nota, comença un compte enrere de dos mesos per a una copa del món que, si es confirmen els pronòstics i s´acaba tancant el pressupost, serà doble.

Informa: Joan López     Imatge: Albert Refart

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.