Polèmica entre l'organització i els corredors de l'Andorra Ultra Trail pel retorn de les inscripcions
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La controvèrsia segueix al voltant de l'Andorra Ultra Trail. Desenes de corredors han expressat la seva disconformitat amb la decisió de l'organització de no retornar l'import íntegre de les inscripcions, tot i l'anul·lació de la cursa. Des de l'organització es defensen assegurant que han realitzat una sèrie de despeses i que es vol garantir l'edició de l'any vinent.
La decisió per part de l'organització de l'Andorra Ultra Trail de retornar un 70% de la inscripció de la cursa d'enguany, tot i anul·lar-se segueix portant cua.
Els darrers dies, alguns corredors han criticat la mesura i consideren que s'hauria de retornar l'import íntegre, tal com han fet altres competicions similars.
Un dels corredors, Nico Cassas, opina que l'actuació davant la situació no és ètica i destaca que "hi ha vegades que cal fer prevaler l'ètica davant la legalitat".
Un altre dels corredors, Juan Parra, també es posiciona en aquesta línia i considera que "no és ètic que a tres mesos de l'esdeveniment es prengui aquesta decisió, tenint en compte que és un esdeveniment que ja porta dotze anys organitzant-se".
L'Associació de Consumidors i Usuaris també s'ha fet ressò de les crítiques i han demanat una rectificació a l'organització. L'entitat també s'ha posat a disposició dels corredors, en cas que es volguessin emprendre més accions. A més, també s'ha creat una petició a Change.org que ja acumula més de 100 signatures en poques hores.
El seu president, Lluís Ferreira, afirma que, tractant-se d'una enitat privada i davant els possibles problemes que puguin tenir per organitzar l'esdeveniment de cara a l'any vinent, tenen dos camins: "Poden sol·licitar més ajudes per part de les administracions o bé demanar un crèdit tou".
L'organització entén la disconformitat dels corredors, però es manté ferma en la seva decisió i es defensa de les crítiques. Lídia Martínez, assenyala que "el corredor ha de ser conscient que el preu correspon a un 35% del cost de l'esdeveniment".
També destaca que, davant la magnitud i la internacionalització de l'Andorra Ultra Trail, requereix una gran estructura professional, fet que genera unes despeses fixes i de promoció a les que ja s'ha hagut de fer front.
A més, destaca que enguany tindran un dèficit de 68.000 euros i que del miler de corredors que han redactat el formulari de retorn de la inscripció, només un 5% s'ha queixat de la situació.
Informa: Joel Romero