El premi a millor jugador per a Guille Colom posa la cirereta a un gran Europeu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La selecció de bàsquet torna de l'Europeu de petits països d'Irlanda amb una plata que deixa un regust d'or per als protagonistes. La cirereta ha estat el guardó de jugador més valuós del torneig per a Guille Colom. 

Irlanda no va fallar diumenge davant de Malta i es va proclamar campiona de l'Europeu de petits països que organitzava com a amfitriona. Per la seva banda, Andorra torna de Dublín amb una plata que té regust d'or. Després de tres anys sense competir, el combinat de David Eudal ha completat un gran torneig amb un grup força renovat.

La millor cirereta ha estat el guardó per a Guille Colom com a jugador més valuós, amb 21 punts, 7 rebots i 4 assistències per partit. Colom es mostra molt content després de rebre el reconeixement, que atribueix a la feina d'equip. 

Amb tres victòries i una única derrota en el primer partit contra Irlanda, la selecció s'ha reivindicat després del cinquè lloc de fa tres anys en el darrer Europeu a San Marino. El treball de preparació a Andorra i la bona química entre les cares noves i els més veterans han estat algunes de les claus. 

El jugador de la selecció, Xavi Isern, destaca que s'ha format un grup molt bonic que ha treballat molt bé de forma conjunta, fet que ha permès "obtenir una plata amb gust a or". El també jugador Oriol Fernández ha subratllat que aquest premi és molt ben rebut després que "molts companys no hagin pogut competir en tota la temporada a causa de la pandèmia". 

L'ajornament d'enguany farà que el pròxim Europeu de petits països es jugui l'any vinent. La seu no es decidirà fins a la tardor i la Federació Andorrana no descarta presentar candidatura per acollir la cita.

Informa: Joan López
Imatges cedides: FIBA i Federació Andorrana de Bàsquet (declaracions)

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.