Sant Julià de Lòria no rebrà l'any vinent el Mundial de trial

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sant Julià de Lòria no acollirà l'any vinent el Mundial de trial. La Federació Motociclista no va presentar candidatura en el termini corresponent i Andorra no figura en el calendari publicat per la Federació Internacional. L'entitat, però, intentarà organitzar una prova alternativa.  

El Campionat del Món de trial a l'aire lliure s'ha convertit en una de les cites clàssiques del calendari esportiu i la cota 1.600 de Naturland va acollir el juny passat la vint-i-sisena visita dels millors pilots del món, amb el resident Toni Bou al capdavant. L'any vinent, però, Sant Julià de Lòria no tindrà Mundial. 

Al calendari publicat per la Federació Internacional de Motociclisme, Andorra no figura entre les set seus que acolliran la cita l'any 2025. Hi torna el Japó i d'altres països absents des fa molts anys, com els Estats Units i la Gran Bretanya.

No serà oficial fins que l'aprovi l'assemblea general el pròxim mes de desembre, però l'encariment provocat pels nous desplaçaments fa molt difícil que s'hi puguin afegir més proves.

Les candidatures s'havien de presentar abans del mes de juny, però no serà fins d'aquí a uns dies que la Federació parlarà amb el comú lauredià sobre el futur de la prova, un cop la corporació ha rebut els resultats de l'estudi encarregat sobre el seu impacte social, econòmic i mediambiental.

Com en altres ocasions en què Andorra no ha tingut Mundial, la federació valora altres opcions per mantenir viva la presència del trial amb una prova internacional de renom, tot i que de moment no hi ha cap proposta ferma sobre la taula. 

Informa: Joan López

Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.