Sanza, l'única amenaça a un rècord històric que ja té 11 anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Marcos Sanza ha estat un dels grans protagonistes del cap de setmana, després de la gran marca que va firmar ahir a la marató d´Amsterdam. El fondista del CAVA va completar la cursa en 2 hores 16 minuts i 59 segons. Una marca històrica, tot i que encara lluny del rècord de Toni Bernadó.

El 16 de març del 2003 Toni Bernadó firmava un rècord històric per a l'atletisme del país. El fondista lauredià completava la marató de Barcelona en un temps estratosfèric: 2 hores 14 minuts i 25 segons. Una marca que, onze anys i mig després, es manté com la millor de la història a Andorra. La marca que Marcos Sanza va fer ahir a Amsterdam, 2 hores 16 minuts i 59 segons, s´ha situat com la novena del rànquing andorrà en la distància dels 42 quilòmetres i 195 metres i el col·loca com el tercer millor maratonià del país, rere Bernadó i Manuel Fernandes Pita, que fa 15 anys va córrer la marató en 2 hores 15 minuts i 15 segons.

A banda de la marca, la cursa d´ahir confirma la progressió de Sanza, que va rebaixar en 5 minuts i 38 segons l´anterior millor registre a la distància. Amb només quatre maratons disputades, tot apunta que els registres de l´atleta del CAVA poden millorar encara en els propers anys. De fet, l´atleta del CAVA continua apostant per la polivalència.

Aquest estiu ha col·leccionat victòries a les mitges maratons de Burgos, Valladolid, i ha demostrat que continua mantenint una bona punta de velocitat en les curses populars de 10 quilòmetres. Després d´Amsterdam, l´atleta de 37 anys nascut a Aranda de Duero, podria decidir-se per centrar esforços en la marató. Ara com ara, és l´única amenaça per a l´històric rècord de Bernadó.

Informa: Joan López

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.