El somni olímpic de Laia Taulats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Laia Taulats s'ha confirmat aquest any com un dels joves valors més prometedors de l'esport nacional. Després de dominar les competicions de la seva categoria a Espanya, l'escaladora té el repte de fer un pas endavant a les cites internacionals. I somia en arribar a unes olimpíades. 

Amb 16 anys, Laia Taulats ha fet el ple aquesta temporada, amb els títols de campiona d'Espanya i de la Copa d'Espanya d'escalada en bloc i de dificultat a la categoria sub-18. El pas endavant en la gestió de la competició ha estat clau. Sobretot, en l'aspecte mental. "Amb escalada qualsevol petita errada et pots quedar fora de la final o la teva posició final al podi. Penso que he après a gestionar molt millor els meus nervis o com em sento".

Des d'aquest any competeix internacionalment per Andorra i en el debut a l'Europeu es va quedar a les portes de la semifinal. L'escaladora andorrana creu que l'experiència ha estat positiva i la vol repetir. "Ha estat una cosa molt diferent i nova. Anar a Espanya és molt diferent que Viatjar a Finlàndia, per exemple, però m'ha agradat moltíssim l'experiència i espero poder repetir".

Vol continuar progressant i arribar tan amunt com sigui possible. I perquè no, algun dia, arribar a ser olímpica. "Somnis crec que per tots és arribar a les olimpíades, però és molt dur. A poc a poc".

Ja fa temps que obre via en una família d'escaladors, amb els germans petits Nicolau i Mia seguint les seves passes. 

Informa: Joan López
Imatges: Roger Torruella

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.