L'Spartan Race superarà els 5.000 inscrists i vol crèixer a Andorra amb més esdeveniments anuals
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Grau Roig tornarà a acollir una de les competicions més exigents del planeta, l'Spartan Race. La prova superarà els 5.000 inscrits i l'organització vol incloure més esdeveniments durant l'any.
Milers d'espartans es posaran a prova en la quarta edició de l'Spartan Race aquest cap de setmana a Grau Roig. El plat fort seguirà sent la cursa beast de 21 quilòmetres i 35 obstacles i la ultra de 50 quilòmetres. A més, hi haurà l'esprint de 5 quilòmetres i la prova de 13 quilòmetres amb proves dissabte i diumenge. Tal com va avançar aquesta casa, enguany hi haurà més de 5.000 inscrits, mig miler més que la passada edició.
"És la cursa europea per excel·lència. En això és on volem treballar molt. A més, Andorra és precisament per definició i ubicació és aquell centre on la muntanya és el més important", avança el director, Àngel Sanz.
Les novetats tampoc faltaran amb canvis de recorreguts i nous obstacles com un "air hanger, un 'penja-micos' molt graciós".
L'organització té el repte de créixer pel que fa al nombre d'inscrits fins a les 7.000 persones per dia. A més, l'objectiu és incrementar el nombre d'esdeveniments durant l'any amb entrenaments en refugis i noves proves. "Tenim productes diferents. Una que es diu la Winter Race, que és una cursa de 5 quilòmetres sobre la neu. A Europa n'hi ha dues, una a França i l'altra a Àustria", explica Sanz.
Des del comú encampadà destaquen la consolidació de la prova i el seu creixement any rere any. L'impacte de l'esdeveniment en temporada baixa també ha estat un dels aspectes destacats.
Enguany es facilitarà una zona als diferents indrets de la prova pel comerç de la parròquia i es farà atenció especial als infants amb més proves. Una serà amb els joves de 12 a 16 anys de l'escola andorrana d'Encamp divendres. Totes les parts han confirmat que per contracte hi haurà un any més d'Spartan com a mínim.
Informa: Joel Romero
Imatges: Anna Romagosa-Arxiu
Locució: Jordi Cama