Últim entrenament abans del Campionat d'Europa d'esquí de muntanya

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els vuit seleccionats per la Federació de Muntanyisme s'han desplaçat aquest dissabte a Flaine, Chamonix per disputar el Campionat d'Europa d'esquí de muntanya. L'equip té opcions de continuar destacant en categories de base i, aquesta vegada, també té opció de tornar a entrar en un top 30 en categoria absoluta.

El primer espasa, Oriol Olm, que estudia i entrena als Alps, va estar absent al darrer entrenament de l'equip que representarà Andorra a l'Europeu . A ell no li afectarà la manca de baixades fora pista en un campionat que arriba massa d'hora per als esquiadors andorrans.

Per la seva banda, el seleccionador nacional, Xavi Capdevila, valora que els esprints i el relleu mixt són modalitats en què "no afecta gaire que hi hagi poca neu, perquè es fan a pistes i no hi fan falta grans desnivells". Així i tot, pel que fa a la individual, explica que "has de poder esquiar fora pista, cosa que de moment no hem pogut fer aquí".

En aquesta vertical trobem Arnau Soldevila, una de les opcions tricolors per aconseguir un bon resultat a l'Europeu en categoria absoluta. A l'esquiador de la FAM li agradaria "escurçar la diferència que hi ha amb el primer i evitar que caigui una minutada com hagués pogut passar fa uns anys". L'altra opció serà Oriol Olm, que pot estar al davant en sub-23 i optar al top 30 en absoluta.

Amb tot, la força d'aquest equip rau en la joventut. Lea Anción i Max Palmitjavila ens representaran en la prova de relleu mixt en categoria sub-20. Anción indica que "ja vam fer els campionats de França de relleus i ens va sortir força bé, vam quedar segons i vam trobar molt bones sensacions".

Aquest diumenge es farà la inauguració. Dilluns el plat fort, la prova individual amb Oriol Olm, Adrià Bartomeu, Lea AnciónMax Palmitjavila, Marc Casanovas, Adrià Isal i Miquel Naudí.

Informa i imatges: Cesc Sanjuan

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.