Vinyes torna a sentir-se pilot després d'una dura lesió

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Joan Vinyes ja veu la llum al final del túnel, després d´una lesió al braç que l'ha tingut 14 mesos apartat de les curses. El cap de setmana va pujar al podi del Campionat d´Espanya de resistència, amb la seva germana Amàlia, i ara continua treballant per tornar als ral·lis.

Fa 28 anys que Joan Vinyes va començar a pilotar amb un R5 Copa com aquest. El cap de setmana es va tornar a seure al volant 14 mesos després de patir un accident d´esquí que li va fer perdre la mobilitat al braç dret. Amb la seva germana Amàlia va pujar al podi del Campionat d´Espanya de resistència a Montmeló i, el més important, es va tornar a sentir pilot. "Va ser com si tornés a començar", descriu recordant "la felicitat que vaig sentir a l'acabar la carera, no pel resultat sinó pel fet d'estar allà".

Després d´una operació i molts mesos amb sessions de rehabilitació d´entre sis i vuit hores diàries Vinyes ja veu la llum al final del túnel, però al darrere queda molts dies de patiment i d´incertesa. Ha passat per moments molt complicats "en què veus que la lesió no acaba d'avançar i el més dur de tot és no poder fer el que et ve de gust, no només amb els cotxes sinó també amb la família". "Has de ser fort, valent i ficar-ho tot de la teva part, crec que ho estic fent i ho faré fins el final", explica.

Li queda encara molta feina per recuperar la mobilitat de la mà dreta i potser haurà de tornar a passar pel quiròfan, però pujar de nou a un cotxe ha estat la millor motivació. "L'important és tornar a ser jo", assegura amb l'objectiu "d'intentar tornar als rallies" perquè "això vol dir que la recuperació segueix el seu curs".

A Suzuki l´esperen amb els braços oberts quan estigui a punt per disputar el Campionat d´Espanya de ral·lis. De moment, Vinyes torna a ser feliç fent el que més li agrada.

Informa: Joan López Imatge: Marc Oferil

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.