Xavi Bellsolà vol tenir a Cande i Jordina competint a la Copa del Món

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cande Moreno acaba de tornar d'Amèrica del Sud. S'ha posat els esquís per primera vegada després de la lesió. L'estada ha anat tan bé que fins i tot es van plantejar allargar-la, però volen anar pas a pas. Ha format un trident il·lusionant amb el nou entrenador Xavi Bellsolà i la jove Jordina Caminal. El tècnic vol tenir les dues esquiadores competint juntes a la Copa del Món la temporada 2025-2026.

Cande Moreno és una esquiadora que té les coses molt clares, escola Joan Verdú. Ha lluitat per tenir un tècnic del perfil de Xavi Bellsolà. Un cop aconseguit, les primeres sensacions són molt positives.

"Sé com és ell treballant. No havia treballat amb ell, però l'havia vist treballar. Sé com és i el caràcter que té i, en aquest stage, m'ho ha demostrat."

Cande Moreno, esquiadora FAE

Hi ha sintonia. El resultat ha estat de millora tècnica treballant en gegant per tornar a ser competitiva en supergegant i ni rastre de molèsties. Pel que fa a la Jordina, encara millor. Títol de Sud-amèrica, un èxit que no és anecdòtic, sinó estructural, ja que li assegura un bon dorsal a la Copa d'Europa en supergegant. El de descens ja el té amb les puntuacions aconseguides l'any passat.

"Crec que ha estat un stage superproductiu. Ha anat molt bé, cap problema que se m'inflés el genoll, ni males reaccions ni mals dies."

Cande Moreno, esquiadora FAE

"No m'ho esperava perquè al final l'objectiu de fer curses era agafar una mica el ritme i la veritat és que treure resultats bons i que m'ajudin a sortir millor en Copa d'Europa estic molt contenta, però jo em quedo més en la millora tècnica."

Jordina Caminal, esquiadora FAE

Quant a objectius, començaran l'11 de desembre amb una Copa d'Europa a Saint-Moritz.

"Centrar-nos en la Copa d'Europa, consolidar la bona temporada que va fer l'any passat la Jordina i amb la Cande arribar a consolidar bons resultats en Copa d'Europa per després fer el salt a la Copa del Món."

Xavier Bellsolà, entrenador FAE

"En Copa d'Europa és un circuit que hi estic molt còmoda i és millor començar més tranquils, tampoc perdre el temps en Copa d'Europa si estic preparada per a la Copa del Món."

Cande Moreno, esquiadora FAE

En un país com Andorra no és evident tenir dues esquiadores d'aquesta edat i qualitat. Juntes poden ajudar-se a créixer. El seu entrenador té un objectiu molt ambiciós a una temporada vista.

"El meu objectiu és que totes dues estiguin competint la propera temporada a la Copa del Món."

Xavi Bellsolà, entrenador FAE

Hi ha dues maneres de tenir dues esquiadores a la Copa del Món. Una de les dues hauria d'acabar la campanya al podi de la Copa d'Europa o puntuar a la Copa del Món i tancar la campanya dintre el top 80 de la llista de sortida del circuit mundial. Aquesta és la meta, queda molt camí per endavant. El proper pas, un nou stage a Sölden, i al Canadà el novembre.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.