"Al Trot Teatre" representa com la història ha tractat els discapacitats
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Durant el lliurament de premis Antoni Rogel al Teatre Comunal hi ha hagut temps per demostrar com la discapacitat es pot integrar en la societat amb una obra de teatre on una part dels actors tenen paràlisi cerebral. Es tracta de la companyia catalana Al Trot Teatre, que ha representat una obra que parla de com ha tractat la història aquest col·lectiu i com les retallades en poden escriure un nou capítol.
El director de l'obra "Evolució Involució", Manel Maigi, explica com "fa 80 anys els nazis exterminaven els discapacitats, però fa mig miler d'anys s'han trobat evidències que se'ls cuidava". "La història no és línial", afegeix i, per tant, "podem evolucionar i podem involucionar". Creu que "hem millorat molt però és molt fàcil tornar enrere". Alerta que "si retallen els recursos ens quedem una altra vegada tancats a la gàbia".
És la realitat de la història de la discapacitat, per això Al Trot Teatre surt a escena per recordar que les retallades poden portar la involució del col·lectiu. Vénen de Catalunya i han vist com les retallades han fet tancar centres i han disminuït recursos. Ells porten 17 anys fent teatre, fent visible la seva associació i portant a terme un programa integratiu amb el qual pugen a escena 7 discapacitats amb paràlisi cerebral i 9 monitors. "No podem fer text parlat però podem utilitzar altres mitjans com la dansa, moviments, imatges projectades i llum per transmetre el que volem", indica Maigi.
Normalitzar la seva presència en la societat és un dels objectius que persengueix Al Trot Teatre i ells l´han trobat pujant a l´escenari i captant l´atenció del públic.
Informa: Rosa Alberch Imatge: Albert Refart Locució: Judit Pedrós