"Cuadernos hispanoamericanos", 70 anys de crítica literaria
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
70 anys de crítica literària i humanística avalen la revista "Cuadernos hispanoamericanos". En la seva visita a Andorra, el seu director ha alertat de l'ús abusiu de l'opinió intencionada i ha demanat que ja sigui a nivell privat o des dels mitjans s'identifiquin els espais d'excel·lència com la revista "Portella".
Juan Malpartida és l'actual director de "Cuadernos hispanoamericanos", que neix el 1948 com a espai de crítica literària i humanística preservant la diversitat i amb la llengua espanyola com a punt d'unió entre els dos territoris separats per l'Atlàntic.
La revista ha salvat èpoques com el franquisme o la transició democràtica amb escriptors com Ernesto Sábato i Julio Cortázar, crítics amb la política, als quals es va saber defensar.
Un altre repte que ha acceptat és la seva sortida a internet. Amb tot, Malpartida defensa la crítica d'excel·lència en un entorn que considera molt contaminat per l´opinió intencionada que sovint no permet identificar espais crítics que comptin amb credencials. Creu que "hi ha massa soroll en la comunicació i trobar les veus veritables exigeix, no només un esforç individual, sinó col·lectiu, del món intel·lectual i els mitjans de comunicació".
D´Andorra destaca la bona feina de "Portella". Aquest dilluns en la xerrada que ha ofert a l'ambaixada d'Espanya ha encoratjat Andorra a trobar el seu espai dins la comunitat iberoamericana. Recomana "fer-se veure amb presència en llibreries i altres mitjans per fer veure allò que és excel·lent". "És un diàleg d'anada i tornada".
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro /Vicente Bellot