"La Patrulla Canina" i "Frozen" tornen a protagonitzar les mones més desitjades

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els pastissers treballen sense descans preparant les mones de Pasqua. I és que dilluns no poden faltar a la taula de cap fillol. Un dolç típic d´aquestes dates que amb el pas del temps ha passat de ser un pa de pessic amb pollets, ous de xocolata i plomes a ser una elaboració completa. N´hi ha per a tots els gustos i butxaques, però un any més triomfaran les presidides per figures de dibuixos d´animació.

Queden tres dies per dilluns de Pasqua i l´olor dels ingredients de la mona inunda els obradors del país. Aquest dolç típic de Setmana Santa treu ja el cap als aparadors de les pastisseries. En aquesta, els rebosters s´esforcen a igualar el ritme de la demanda i poden arribar a fer-ne cent per dia, amb gustos per a tots els consumidors. Ja sigui de mantega, trufa, xocolata, amb ametlles o melmelades.

El pastisser Jose Manuel da Silva preveu no obstant unes vendes moderades, perquè amb el bon temps, diu, la gent de casa marxa fora, però fins al cap de setmana, amb els padrins més endarrerits no se sap com acabarà la campanya pasqual.

Aconseguir una mona és un dels objectius dels padrins i padrines aquests dies. Un altre és satisfer cada fillol amb la figura que més desitgi. I és des de fa anys es dóna una mona vestida amb més elements que pollets, ous de xocolata i plomes. Per això, ja s´ha convertit en una tradició que la mona de Pasqua la coroni una figura desitjada pels més petits. Les preferides: les de la Patrulla Canina o les princeses de Frozen.

De mones n´hi ha per a totes les butxaques. Des dels 20 euros, les més petites i senzilles, a les de 60 euros les més elaborades. També n´hi ha de personalitzades i exclusives de xocolata, que poden pujar fins als 300 o 400 euros.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.