"Prohibit no tocar", la nova proposta del Museu del Tabac per trencar barreres

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Museu del Tabac ofereix a partir d'avui una exposició per veure i tocar, una mostra per a tots els públics, especialment per a invidents. El seu autor és Juan Torres, un fotògraf biscaí que col·labora amb l'ONCE i que un bon dia es va proposar trencar barreres i fer visible allò que molts imaginen.

La cantant espanyola Sole Giménez amb un plàstic que li emborrona la visió, el Drogas de Barricada o Martirio amb ulleres de sol, Miguel Ríos amb bastó o Paco de Lucía amb una guitarra que cal imaginar-se. Són imatges per tocar.

El 2010 Juan Torres va començar a fer realitat el seu somni, fer arribar la fotografia a tots aquells que l´aprecien sense distorsionar la imatge i fer-la intel·ligible per a persones que, com ell, pateixen visió reduïda o ceguesa. Com s´aconsegueix la lectura per aquells que no hi veuen és un avanç tecnològic d´impressió.

La presentació que s'ha fet aquest dijous ha comptat amb la secretària d'Estat d'Afers Socials, que ha destacat la importància de fer visible allò que és invisible als ulls de molts.

L'exposició es pot veure fins al 28 de gener el Museu del Tabac.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.