"Vides de muntanya. Ramaderia d'alçada" recull una vintena de documents audiovisuals per conservar la tradició ramadera
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'Arxiu d'Etnografia d'Andorra s'amplia amb el projecte "Vides de muntanya. Ramaderia d'alçada". Són 22 documents audiovisuals que presenten els testimonis dels ramaders i la seva feina. Es poden consultar lliurement a través de Vimeo i al web del Ministeri de Cultura.
Documentar les explotacions tradicionals i fer una sensibilització sobre el treball agrícola han estat dos dels principals objectius per portar a terme aquest projecte documental.
Fa poc més de mig segle les explotacions ramaderes eren la base de l'economia andorrana, però el canvi cap a altres models de desenvolupament han anat deixant enrere aquestes activitats tradicionals. A "Vides de muntanya. Ramaderia d'alçada" s'inclou el testimoni de quaranta entrevistes que expliquen de primera mà com es viu als camps andorrans. La tècnica antropòloga Isabel de la Parte explica que s'han centrat en la gent més gran per conservar el testimoni i la forma de treballar de la ramaderia tradicional.
Els ramaders expliquen els seus coneixements i pràctiques a les explotacions agràries com a forma de preservació d'aquest patrimoni. Són, segons els autors, mirades divergents sobre inquietuds compartides.
Informa: Rubén Carcellé Locució: Cesc Sanjuan