1.000 euros de pensió mínima, "una necessitat personal" per a la gent gran

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un any més el complex esportiu d´Encamp ha acollit la Festa Magna, una jornada de germanor que també serveix per recordar les reivindicacions dels padrins. De nou, les pensions baixes, les polítiques d´ajudes a la dependència o l'aplicació del tercer pagador han estat algunes de les demandes que s´han recordat. El ministre d´Afers Socials ha assenyalat que el Govern prepara un pla de xoc per reorganitzar l´atenció domiciliària i la dependència.

El president de la Federació de la gent gran, Simó Duró, ha aprofitat la celebració de la Festa Magna per recordar les demandes del col·lectiu. Unes demandes que en moltes ocasions han caigut, ha dit, en sac trencat. L'aplicació del tercer pagador, les ajudes a la dependència i sobretot les pensions baixes han estat algunes de les reivindicacions que ha tornat a demanar.

"No cal buscar els diners sota la llosa, dediqueu part de les aportacions de les parapúbliques per augmentar les pensions amb justícia: 1.000 euros, una necessitat personal per viure, com a mínim correctament, a Andorra. Si hi ha mancances individuals, llavors, ajudeu", ha dit Duró en el discurs davant els responsables polítics i la gent gran.

En la seva primera intervenció en aquesta festa, Xavier Espot, per la seva banda, ha recordat les millores en les pensions no contributives aplicades gràcies a la llei d´atenció social i sociosanitària. També ha recordat que el Govern està redissenyant l´atenció domiciliària perquè els padrins puguin romandre a casa. "El que volem fer és menys residencialització i que la gent que va a residències sigui gent amb graus de dependència molt elevats", ha afegit el ministre Espot.

El cap de Govern ha recordat que s´han fet accions per millorar la qualitat de vida dels padrins. Antoni Martí ha reconegut que encara queden moltes coses per fer.

Informa: Ana Alamán       Imatges: Xavi Fajardo       Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.