119 autoritzacions de caça d'isards de l'11 al 18 de setembre

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

511 caçadors podran participar en la Setmana de la caça de l´isard, que se celebrarà entre l´11 i el 18 de setembre. Enguany es podran fer 119 captures, vuit menys que l´any anterior, una xifra que reflecteix que la població de la cabana s´ha estabilitzat i té bona salut. Com a novetat, les inscripcions es podran fer a través d'e-Tràmits.

El ministeri de Medi Ambient ha pogut constatar que la cabana d´isards evoluciona favorablement i que la població s'ha estabilitzat. Els exemplars recomptats aquest any pels banders són 626, nou menys que l´any passat. L'índex de creixement és del 20,13%. Unes xifres que, segons el director de Medi Ambient, Marc Rossell, constaten que el pla de gestió i el pla de caça de l'isard compleixen els seus objectius. Per això es podran fer 119 captures de l'11 al 18 de setembre.

Enguany han demanat participar a la Setmana de l'isard 511 caçadors. El període de constitució de les colles serà entre el 15 i el 29 d´agost. Com a novetat, els tràmits es podran fer a través d´internet. Rossell ha destacat el canvi en l'actitud dels caçadors.

Rossell creu que "durant aquests últims anys s'ha vist una millora pel que fa a les actitutds i al procediment" i que "cada cop es troben menys infractors i hi ha més col·laboració amb el sector".

El ministeri de Medi Ambient preveu 21 captures selectives d'isards i una captura de mascle trofeu al vedat d´Enclar. Pel que fa al cabirol, s´autoritzen 60 captures de femella i 60 de mascles mentre que el pla de caça del mufló estableix 70 captures de femella i 70 de mascle.

Informa: Ana Alamán Imatges: Sara Periago Locució: Anna Pifarré

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.