120 especialistes participen en la 1a Jornada Internacional sobre Ferida Crònica i Úlceres per Pressió

120 especialistes d'Andorra i Espanya participen aquest divendres en la primera Jornada Internacional sobre Ferida Crònica i Úlceres per Pressió que ha inaugurat el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany. Durant el seu discurs ha destacat la importància de la prevenció, tant en benefici del pacient com per a les arques dels sistemes sanitaris, i de la formació continuada que permet exercir la professió amb la màxima competència.

Les úlceres per pressió augmenten el risc de mort, poden produir complicacions infeccioses severes i afecten de forma molt significativa la qualitat de vida del pacient i la del seu entorn. És per això, que el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, s'ha referit a la potenciació de la comunicació entre nivells assistencials, i ha explicat que amb la propera aprovació de la llei de drets i deures i de la història clínica compartida, es facilitarà que aquesta informació estandarditzada estigui disponible per a tots els professionals del sistema públic que atenguin el pacient. 

Així mateix, el ministre també ha dit que la unificació de criteris és un altre punt clau que ha de tenir el sistema sanitari, i ha explicat que aquesta condició està en sintonia amb els plans d'atenció a la cronicitat que s'estan establint per tal d'homogeneïtzar i dotar de la màxima qualitat i suport de l'evidència científica l'atenció als pacients a efectes de patologies cròniques.

Durant la jornada, organitzada pel Servei Andorra` d'Atencio´ Sanita`ria amb el suport de l'associacio´ espanyola Grup Nacional per a l'Estudi i Assessorament en U´lceres per Pressio´ i Ferides Cro`niques (GNEAUPP), tambe´ s’ha parlat del Grup Andorra de Ferida Cro`nica i U´lceres per Pressio´, constitui¨t des del 2016 per tres professionals de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, dos d'atencio´ prima`ria i dos del centre sociosanitari El Cedre. 

Informa: Agència ANA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.