El 2022 ha estat el segon any més càlid mai registrat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La temperatura de la Terra continua en augment. El 2022 ha estat el segon any més càlid registrat mai. La Unió Europa ha publicat l'informe Copernicus on exposa la preocupació per l'augment de les temperatures, les emissions de gas d'efecte hivernacle, les sequeres generalitzades i la pèrdua de gel rècord de les glaceres. Una tendència que alerten que empitjorarà aquest any.

El 2022 ha estat el segon any més càlid mai registrat. Segons l'informe anual del servei de Canvi Climàtic de Copernicus, la temperatura de la Terra ha augmentat 1,4 graus per sobre de la mitjana. A això s'hi han de sumar els fenòmens extrems com les onades de calor intenses, les sequeres i els incendis forestals.

Les temperatures estan augmentant el doble de la mitjana mundial i a Europa més ràpid que a la resta. Fins i tot, a l'estiu, els termòmetres van augmentar 10 graus per sobre el que és habitual. Les precipitacions no hi van ajudar, ja que el 2022 va ser un 10% més sec.

Les altes temperatures i la falta de precipitacions ha provocat una sequera generalitzada i prolongada. Menys neu i pèrdua de gel rècord a les glaceres que acaba provocant una reducció de l'aigua del desgel i de retruc afecta sectors com l'agricultura i la indústria.

Un altre punt negre van ser els incendis forestals. Segons l'estudi, les condicions favorables a la propagació dels incendis van aconseguir cremar més de 900.000 hectàrees en tots els països de la Unió Europea.

La preocupació és evident. Segons els experts ens trobem en un entorn desconegut i cal analitzar les tendències climàtiques per avançar-nos al futur. I és que la tendència que s'espera és pitjor i el 2023 serà encara més calorós.

Informa: Neus Vila
Imatges cedides: EBU

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.