El 2023 s'estrena amb un salari mínim de 1.286 euros mensuals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'any nou comença amb un salari mínim de 1.286 euros mensuals, amb un increment del 7% respecte de la darrera pujada. Alguns comuns com Escaldes-Engordany han congelat les tarifes públiques. FEDA ja va apujar a principi de desembre les tarifes elèctriques.

El 2023 suposarà per a tots aquells que cobrin el salari mínim interprofessional un augment dels ingressos. A partir d'ara queda en 1.286 euros mensuals. Des de desembre del 2021, i tenint en compte l'increment que es va fer el mes de maig, el Govern ha augmentat el salari mínim un 14%.

Moltes de les tarifes i taxes canviaran, però no totes. FEDA ja va anunciar fa uns mesos que la societat pública i el Govern s'havien vist obligats a incrementar novament les tarifes elèctriques. Al desembre hi va haver la segona pujada, després d'abril, i el preu va augmentar al voltant d'un 8% per a les cases i un 17% en el cas de les empreses. En xifres absolutes estem parlant de tres a cinc euros més en una llar estàndard. En canvi, Andorra Telecom ja ha rebaixat les tarifes i ha augmentat les dades mòbils, que s'han duplicat o triplicat.

Els lloguers pugen entre un 2 i un 5%. Els que estan prorrogats forçosament i que, per tant, tenen més de cinc anys de vigència tenen un increment d'un 5%. La resta, d'un 2%. 

També pugen, al voltant del 7%, les tarifes del túnel d'Envalira. Els vehicles lleugers, per exemple, hauran d'abonar 7,50 euros.

Pel que fa als comuns amb més població, Andorra la Vella tindrà un increment del foc i lloc, i de la resta de les tarifes, d'un 4,5%. Encamp ha decidit que, tenint en compte la conjuntura actual, no s'incrementen els principals impostos. Finalment, Escaldes-Engordany les manté congelades, com passa des del 2020. 

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.