El 40% dels delictes són robatoris

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els robatoris i furts continuen sent els delictes més habituals. Representen un 40 per cent del total de la delinqüència. Durant l´any passat han augmentat els comesos contra les persones i han baixat els relacionats amb les drogues. Destaca de la memòria de la fiscalia l´augment de delictes de caràcter sexual. Han augmentat especialment els delictes d'exhibicionisme.
Tot i que han baixat un 10 per cent respecte de l´exercici judicial anterior, els delictes contra el patrimoni, com ara els robatoris o els furts, encapçalen el rànquing de la delinqüència. Representen el 40 per cent del total de la criminalitat. Durant l´exercici judicial 2012-2013 es van obrir 2.047 procediments. Els furts han estat els delictes d´aquest tipus més habituals La segona posició en la llista de delictes l´ocupen els comesos contra les persones. Representen el 21 per cent del total i han pujat un 10 per cent en l´últim any. D´aquest grup destaca l´augment dels casos de caràcter sexual, que han pujat un 95 per cent. Durant l´any passat hi va haver tres violacions, sis agressions sexuals i nou casos d´exhibicionisme, uns delictes, aquests últims, que han augmentat un 800 per cent respecte de l´any passat. Enguany els delictes contra la salut pública se situen en el tercer lloc de la delinqüència global i representen el 14 per cent del total. Tot i així han experimentat una baixada important, d´un 46 per cent. La davallada es deu a l´obertura d´un nombre menor de diligències per consum i introducció de petites quantitats d´haixix i marihuana. Tot i així, els casos greus de tràfic d´estupefaents s´han mantingut.Els delictes contra la societat, és a dir, els relacionats amb la fe pública, la família, l´economia i el treball, ocupen el quart lloc de la llista. Han baixat en global un 30 per cent. Han augmentat, però, els relacionats amb la falsedat de moneda. Els casos de blanqueig de diners han motivat l´obertura de 20 procediments. Per últim, destaquem els delictes per imprudència. Han baixat un 30 per cent. Els accidents amb resultat de mort per accidents de circulació o laborals han passat de sis a nou en l´últim any.Informa: Judit Pedrós
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.