50 multes per fer negoci amb pisos no registrats per a ús turístic

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Oberts 50 expedients sancionadors des del 2019 per comercialitzar turísticament un habitatge sense estar registrat. Actualment n'hi ha més de 2.600 d'inscrits. La majoria, a les parròquies d'Encamp i Canillo.

Per fer negoci amb un pis turístic, els propietaris l'han d'inscriure al Registre d'Habitatge d'Ús Turístic, però no tots ho fan.

Des del 2019, Turisme i Comerç ha obert 50 expedients per incompliment. Són qualificats com a infraccions molt greus, que suposen multes a partir de 3.001 euros. A partir d'aquí, el propietari té dues opcions: deixar de comercialitzar turísticament l'habitatge o donar-se d'alta al Registre.

Actualment n'hi ha 2.686 d'inscrits. Els d'Encamp i Canillo sumen prop del 80% del total, seguits dels de la resta de parròquies, amb xifres similars.

Pel que fa a la qualificació en estrelles, una quarantena d'allotjaments en tenen 5. Dos en tenen quatre i una setantena, tres. La resta, no n'han demanat.

Des de l'Administració es fa un seguiment dels propietaris que cometen les infraccions pel que fa al Registre.

Informa: Judith Sáez
Locució: Neus Vila

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.